O udruzi

Cilj rada Udruge invalida rada grada Slunja je zaštita i unapređenje socijalnog, gospodarskog i pravnog položaja osoba s invaliditetom.

Djelatnosti Udruge kojima se ostvaruju ciljevi je da prati, analizira i razmatra stanje te primjenu propisa na područje prevencije invalidnosti i zaštite osoba s invaliditetom. Davanjem inicijativa i prijedloga aktivno sudjeluje u donošenju zakona i drugih propisa na području zdravstvene zaštite, mirovinskog osiguranja, kulture, rekreacije, invalidskog sporta, socijalne sigurnosti i drugim područjima kojima se uređuje i unapređuje položaj osoba s invaliditetom.

Organizira tematska predavanja, okrugle stolove, tribine i druge aktivnosti vezane za prevenciju invalidnosti i položaja osoba s invaliditetom. Organizira izlete, sportske i rekreativne priredbe osoba s invaliditetom i slične aktivnosti za svoje članove.

Pruža pomoć pri ostvarivanju povlastica i drugih prava osoba s invaliditetom. Surađuje s nadležnim tijelima države, regionalne i lokalne vlasti, udrugama i drugim pravnim osobama na području zaštite osoba s invaliditetom kao i druge djelatnosti utvrđene u odredbi članka 9. Statuta.