Održana skupština Udruge invalida rada Grada Slunja

Udruga invalida rada Grada Slunja održala je svoju redovnu godišnju skupštinu. Zbog invaliditeta članova udruge i njihovog težeg prelaska iz prostor u prostor, skupština je održana u bistru 3M, gdje je odmah u nastavku priređena i zakuska.

Skupštinu je otvorila i pozdravila nazočne predsjednica udruge, gospođa Jelena Kovačević, dok su izvješća za proteklu godinu dale gospođe Anka Petek i Kate Modrušan.

Udruga uredno i transparentno vodi svoje poslovanje, a u svakom segmentu je vidljiva štedljivost. Nastoji se što više informirati članove o njihovim pravima, mogućnostima i sl., organizirati i obilježiti prigodne datume… Također, oni pokretljiviji redovito obilaze one s manjim mogućnostima kretanja.

Članove su pozdravili i gosti, predsjednik Matice umirovljenika Slunja, Rakovice i Cetingrada, gosp. Josip Kovačević, čija udruga usko surađuje sa Udrugom invalida, poželio je da i nadalje ove udruge zajednički provode projekte koje su dosad realizirali.

Pohvalio je ulogu Grada Slunja, koji podržava njihov rad, financijski ga prati te osigurava bez naknade prostore koje ove udruge koriste. Nazočne je pozdravila i Dragoslava Cindrić, ispred Grada Slunja i u ime Gradonačelnika zaželjela udruzi daljnji uspješan rad, koji Grad podržava i prati financijski.

Najavila je izlazak Kataloga informacija za osobe s invaliditetom za područje Karlovačke županije te također izradu Lokalne strategije za osobe s invaliditetom.

U ime Gradskog društva Crvenog križa Slunj obratila se gospođa Ivona Piršić, istaknuvši neke od programa koje ovo društvo provodi za starije i invalidne osobe, naglasivši da se programi proširuju, nadopunjavaju. Crveni križ Slunj i nadalje će kandidirati projekte na fondove i nastojati kroz svoj rad uključivati što više aktivnosti za ovu populaciju.

Druženje, na kojem najviše izmjenjuju iskustva, nastavili su u istom prostoru, uz zakusku.